MIT kokkeri

BAGGRUND

MIT Kokkeri blev født ud af en ambition om at få de voksne ud af køkkenet, så flere børn fik mod på at lave mad på egen hånd. Projektet udmundede i hjemmesiden mitkokkeri.dk samt en kogebog, som elever i skoleårene 2014/15 og 2015/16 fik udleveret i forbindelse med madkundskab.

Kogebogen er henvendt til 10-15-årige og er spækket med billeder og nem at gå til. Den blev i fysisk form uddelt til 360.000 skoleelever i perioden 2014-2019. I dag er opskrifterne tilgængelige på hjemmesiden, og man kan ligeledes downloade bogen på mitkokkeri.dk.

Haver til Maver samarbejdede med Komiteen for Sundhedsoplysning og Institut for Uddannelse og Pædagogik/Aarhus Universitet med støtte fra Nordea-fonden.

OPSKRIFTERNE

Opskrifterne blev udviklet af Søren Ejlersen i samarbejde med erfarne kokke med særlig ekspertise i børnemadlavning. Sprængbrættet var en række retter, som børn fra hele landet havde udvalgt, hvorfor Mit Kokkeri indeholder opskrifter fra flere forskellige madkulturer.

Opskrifterne er inddelt i 21 kategorier, heriblandt ’Hurtige retter’, ’Fest’, ’Kål’, ’Bålmad’ samt de fire sæsoner.

Til at støtte op om opskrifterne blev der lanceret en YouTube-kanal med både instruktionsvideoer samt videoer med forskellige kokketricks i børnehøjde.